Backpack

Backpack tur til Bolivia

En spændnde rejse til Bolivia med backpack er næsten altid synonym med en udflugt til saltørken, Salar de Uyuni. En tur til denne saltørken vil med garanti ikke skuffe en backpacker.

Salar de Uyuni er ikke på listen over verdens 7 vidunderer hvilket undre os meget! Saltørkenen ligger o 3650 meters højde, Der er større en Danmarks to største øer

(Sjælland og Fyn)  tilsammen. Dette sted er enormt og umuligt at se på en enkelt dag.

Saltørkenen blev dannet for næsten 40.000 år siden efter Minchín søen tørrede ud. Den dækkede det meste af det sydlige Bolivia. Michìn søen efterlod sig den store og imponerende  Uyuni Saltørken, samt en mindre saltørken Coipasa, og en del større og mindre søer. Den mest kendt af dem er hedder Laguna Colorada.  I dag er der rigtig mange som tager på backpack til området, da det er den nemmeste måde at opleve området på.

Alt salt i denne sø vejerend 10 milliarder tons!

Som vi allerede har beskrevet så må du ikke gå glip af dette naturfænomen hvis du skal på backpack tur til Bolivia. Vi har selv været der, og hvis vi kommer til Bolivia igen skal vi helt sikker opleve det igen.

Tips Til Din backpack Tur Til Uyuni Saltørkenen

Naturen vil helt sikkert ikke skuffe dig når du tager en backpack tur til Uyuni og den sydvestlige del af Bolivia. Desværre kan du opleve store skuffelse ved brug af lokale turselskaber.

Desværre er der en del som tager meget let på at indtage spirutus imens de køre. Det i sig selv er sølvfølgelig i acceptabelt. Oven i det kan man også opleve at de ikke overholder i forvejen indgået aftaler om hvad der skal ses på turen.

En anden ting du skal være opmærksom på er højden! Selve Uyuni Saltørkenen ligger i ca. 3650 højdemeter og en stor det af turen foregår over 5000 højdemeter, hvilket gør højdesyge til en seriøs risiko. Det er en rigtig god idé at vende kroppen til højdemeterne et par dage op til. Du kan eventuelt befinde dig i 2500-3000 højdemeter et par dage op til. Det er en god ide at træne med sin backpack på.

Varmt tøj er en rigtig vigtig ting at have med i sin backpack. Vejret kan hurtig skifte fra høj sol til regn og blæst. Faktisk kommer temperaturen tit under frysepunktet så læg noget varmt tøj, sovepose, mad og drikke i din backpack, så er du godt forberedt.

Køresygepiller kan også varmt anbefales, da du skal sidde i en bil op til 10 timer hver dag, på veje som kan være meget ujævne.

Hvis du tager forbehold for de ting vi nævner så  kan en tur til Uyuni og det sydvestlige Bolivia kun blive en oplevelse du aldrig vil glemme.

Afslutningsvis vil vi kort nævne at det er vigtigt at have en god backpack med på turen. Rygsækken skal være af god kvalitet og kunne tåle nogen ”tæsk”. Vi fandt vores backpack på Copenhagenluggage webshop.

Backpack

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *